zaterdag, 20. augustus 2011 - 11:08

Kind (14) omgekomen bij ongeval op N9

Schagerbrug

Op zaterdagmorgen omstreeks 09.50 uur reed een 40-jarige vrouw uit Heiloo in een oldtimer jeep over de Rijksweg 9 vanuit Sint Maartenvlotbrug in de richting Schagerbrug. Hier nam zij het nieuwe weggedeelte ter hoogte van De Stolpen. In haar open auto zaten haar twee zoons van 14 en 12 jaar oud en een neefje van 10 en een nichtje van 13, beiden afkomstig uit Limmen.

Mogelijk door een technisch mankement of door een stuurfout, begon de jeep te slingeren en raakte aan de rechterzijde in de berm. Hier botste de jeep eerst tegen een lantarenpaal.

De 14-jarige jongen vloog uit de auto en raakte vol een volgende lantarenpaal. De jongen overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 10-jarige jongen uit Limmen sloeg ook uit de auto en raakte zwaar gewond. Hij werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Beide andere kinderen en de bestuurster raakten licht gewond en werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Na de aanrijding bleek het rechtervoorwiel van de auto af te zijn. Technisch onderzoek moet uitwijzen of dit ten gevolge van de aanrijding of door een technisch mankement is gekomen.
Provincie:
Tag(s):