donderdag, 17. maart 2011 - 11:11

Kind (2) omgekomen na ongeval met vrachtwagen in Groningen

Groningen

Bij een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen op de Bilderdijklaan in Groningen is donderdagmorgen een 2-jarig kind om het leven gekomen.

Omstreeks 08:30 uur fietste de moeder met haar kinderen op de Bilderdijklaan. Twee kinderen zaten voor- en achterop de fiets. Een kind fietste op een eigen fietsje naast de moeder. Op de kruising met de Bosboom Toussaintstraat was een vrachtwagen bezig met het laden en lossen van containers. Door nog onbekende oorzaak kwam de fietsende vrouw in aanrijding met de vrachtauto. Zij kwam hierbij ten val. Haar 2-jarige zoontje, die voor op de fiets in een zitje zat, kwam hierbij onder de vrachtwagen terecht. Het slachtoffertje overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw en de twee andere kinderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf. Zij werden door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 61-jarige vrachtwagenchauffeur werd opgevangen door slachtofferhulp. Meerdere omstanders die getuige waren van het ongeval werden opgevangen door bureau Slachtofferhulp. Ook bij het betrokken personeel van politie, brandweer en de ambulancedienst heeft het ongeval veel impact. Zij werden na het ongeval opgevangen door het Bedrijfsopvangteam. De politie doet onderzoek naar de juiste toedracht van het tragisch ongeval.
Provincie:
Tag(s):