dinsdag, 29. maart 2011 - 11:40

Kinderen en Ouders planten een Regenboogbos vol liefde

Terneuzen

Op zaterdag 26 maart hebben Vijftien gezinnen samen met vijfendertig kinderen en zesendertig Kiwanis een bijzonder Regenboogbos geplant als onderdeel van het Braakmanbos.

Staatsbosbeheer stelt al sinds 2003 terrein beschikbaar aan Stichting de Regenboogboom om daar stukjes bos te laten planten door gezinnen die te maken hebben gehad met ziekte, trauma, handicap of overlijden.

Speciaal voor deze dag had Prinses Irene vanuit Zuid-Afrika een bijdrage opgestuurd die voorgelezen werd door twee bijzondere kinderen (Wanne, 10, dochter van de plaatselijke boswachter en Karlijn, 13, zusje van twee overleden broers).

Ook Prinses Irene steunt met haar natuurcollege en het programma Natuurwijs van Staatsbosbeheer dit initiatief, waarin gezinnen de liefde voor het leven van hun dierbaren vorm geven in het planten van een bos.

Van de vijftien gezinnen die meededen waren er vier die in de afgelopen twee maanden een kind hebben verloren aan een ziekte of ongeluk. Ook waren er gezinnen waar de kinderen te maken hebben met ziekte of andere beperkingen, of waar alweer enkele jaren geleden een kind is overleden. Natuurlijk speelden de emoties van verlies en tegenslag een belangrijke rol op deze dag, maar belangrijker nog was het wonder van het leven en de dankbaarheid voor wat deze bijzondere kinderen hebben gebracht en hebben laten zien aan levenskracht.

Het planten van het Regenboogbos is vooral een eerbetoon aan het leven van deze kinderen. Ook symbolisch het startpunt van de rest van het leven van deze gezinnen.

Ondanks het frisse lenteweer was er vooral veel kleur, leven en hartverwarmende momenten. Het Regenboogbos gaat bestaan uit een uitzichtheuvel, waarvandaan het natuurgebied overzien kan worden. Bovenop de heuvel zijn tien Lindebomen geplant. De eerste door burgemeester Lonink van Terneuzen, geholpen door het zusje en broertje van Martijn Fikke. De andere negen zijn steeds door andere kinderen ondersteund door volwassenen geplant.

Rond de uitzichtheuvel zijn in zes segmenten nog honderden andere boompjes geplant door de gezinnen geholpen door de kinderen van de Stekkertjes en de Visdiefjes (natuurontdekkingsgroepen uit Terneuzen en IJssendijke).
Na zaterdag nemen Staatsbosbeheer en de kinderen de zorg voor het bos over. Een plaquette herinnert aan de bijzondere dag waarop dit Regenboogbos is geplant. Kinderen kiezen altijd voor het leven.

Stichting De Regenboogboom biedt levensbegeleiding aan kinderen die te maken hebben met ziekte, trauma of handicap.
Provincie:
Tag(s):