woensdag, 21. september 2011 - 11:04

Kinderen in Nuenen met dood bedreigd

Nuenen

In Nuenen worden kinderen in de Kuifmeeshof met de dood bedreigd als zij nog langer met een meisje uit de straat spelen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag.

Het meisje waarover het gaat is 9 jaar en wordt zelf al langer bedreigd. Haar moeder heeft aangifte gedaan.

Al eerder was er sprake van haatbrieven. Op 27 juni jl. viel een haatbrief bij de moeder binnen. Op de kaart stond dat zij moest verhuizen omdat zij niet in de buurt zou passen. Haar dochter moest ze voortaan binnenhouden, anders liep zij gevaar. 'Zij moet dood', aldus de kaart.

Enkele weken later ontvingen vier straatgenootjes een brief. De anonieme schrijver adviseerde hen hun kinderen niet meer met het 9-jarige meisje te laten spelen. Uit veiligheidsoverwegingen. De brief was ondertekend met 'een bezorgde buurtbewoner'.

Kort daarop ontving de moeder van het 9-jarige meisje weer een brief. 'Ik heb goed zicht op je voor- en achterdeur. Mijn pistool en mes liggen klaar. Hou je kind binnen en ga weg.'

De 'bezorgde buurtbewoner' stuurde afgelopen weekend weer anonieme brieven naar straatgenootjes. Nu met een laatste waarschuwing. Als de kinderen nog langer met hun straatgenootje spelen, loopt ook hun leven gevaar.

De wanhopige moeder laat het Eindhovens Dagblad weten dat ze wil verhuizen. 'Ze willen me hier niet, en ik wil ook weg. Dit is geen leven, zeker niet voor een jong meisje'.
Provincie:
Tag(s):