zaterdag, 18. juni 2011 - 15:02 Update: 08-07-2014 0:58

Klaas Jan Huntelaar: 'Door Van Gaal voelde ik veel voor Ajax'

(ElfVoetbal)Klaas Jan Huntelaar heeft uitgelegd waarom hij een speciale band heeft met Ajax.

De spits van Schalke 04 werkte op het jeugd-WK in 2001 samen met de toenmalige bondscoach Louis van Gaal, en raakte onder de indruk van de oefenstof van de Ajax-trainer. Huntelaar, die begon in de jeugdopleiding van De Graafschap en daarna PSV, speelde uiteindelijk drie seizoenen in het shirt van de Amsterdamse club.

"Van Gaal was een echte Ajax-trainer. Het aanvallende, technische en zelfbewuste sprak me enorm aan. In de jeugd van PSV voelde ik veel voor Ajax, maar dat toernooi heeft me in dat gevoel bevestigd", zegt Huntelaar tegen NUsport. "Hij was heel duidelijk en scherp. Inspelen op het juiste been en op het juiste moment, daar hamerde hij voortdurend op. Als het goed ging, dan zag je die toptrainer juichen met dezelfde kinderlijke vreugde die wij hadden. Ging het minder, dan zat hij er bovenop en was hij de strenge schoolmeester", aldus The Hunter.

Huntelaar was enorm productief tijdens zijn periode in Amsterdam. De spits scoorde in de drie jaargangen zestig doelpunten in 75 wedstrijden. Het leverde hem een transfer op naar Real Madrid. Huntelaar vertrok echter na zes maanden weer bij de Madrilenen, en verkaste naar AC Milan. Inmiddels heeft hij er één seizoen opzitten bij Schalke 04.
Categorie:
Tag(s):