maandag, 4. april 2011 - 11:14

Klanten overmeesteren overvaller cafetaria

Waalwijk

Klanten grepen zondagavond in bij een gewapende overval op een cafetaria in Waalwijk. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Het misdrijf vond plaats omstreeks 19.40 uur bij een cafetaria aan de Molenstraat in Waalwijk. De overvaller kwam met een bedekt gezicht de zaak binnen en bedreigde een van de aanwezige klanten met een mes.

Hij sommeerde de eigenaar om geld te geven. Er waren op dat moment vier klanten in de horecagelegenheid aanwezig. De drie klanten zaten aan de bar aan de straatkant. Terwijl een 25-jarige vrouw net haar bestelling had opgegeven bij de toonbank. Zij was degene die door de overvaller rechtstreeks bedreigd werd.

Een van de andere klanten (48) greep meteen in. Hij gooide de inhoud van zijn flesje bier in het gezicht van de overvaller, waardoor deze gedesoriënteerd raakte. Vervolgens werd de overvaller vastgepakt en tegen de grond gewerkt. Samen met de eigenaar van de zaak hield de klant de overvaller in bedwang. Een andere klant had ondertussen van het 112 alarmnummer de politie gebeld. Ook een voorbijgangster, die het tafereel vanaf de weg zag gebeuren, sloeg alarm met haar mobiele telefoon.

De politie was snel met meerdere eenheden ter plaatse. De agenten arresteerden de verdachte en brachten hem over naar het politiebureau.
De technische recherche kwam ter plaatse om een sporenonderzoek in te stellen. Het gebruikte mes en de muts zijn daarbij in beslag genomen. Er raakte niemand gewond.

Voor de klanten en het personeel van de zaak is Bureau Slachtoffer ingeschakeld. De minderjarige verdachte werd in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten. Onderzocht wordt of hij zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke feiten. Vanwege de minderjarige leeftijd van de verdachte, zijn de ouders direct geïnformeerd over de gebeurtenissen.

Teamchef van de politie Waalwijk-Loon op Zand, Corine van der Vliet:
"We spreken als politie onze waardering uit naar de mensen die ingrepen. Mensen pikken dit soort dingen gewoon niet langer. We gaan de mensen die geholpen vandaag uiteraard hoogstpersoonlijk bedanken."
Provincie:
Tag(s):