maandag, 1. augustus 2011 - 11:30 Update: 08-07-2014 0:27

Kleine blauwe Smurfen doen het goed in de VS

Amsterdam

De kleine blauwe Smurfen scoorden goed op hun openingsweekend van de Noord-Amerikaanse bioscopen. Zelfs net zo goed als de peperdure science-fictionwestern 'Cowboys & Aliens'.

Beide films delen, met 36,2 miljoen dollar (25 miljoen euro) aan inkomsten, de eerste plaats op de box office. Voor 'The Smurfs' is dat een triomf, voor 'Cowboys and Aliens', die onder andere door de salarissen voor Daniel 007 Craig en Harrison Ford meer dan 160 miljoen heeft gekost, een teleurstelling.

Première
Gisteren (zondag 31 juli) organiseerde Sony Pictures Releasing de Nederlandse première van de nieuwe live-action geanimeerde bioscoopfilm DE SMURFEN IN 3D (NEDERLANDS GESPROKEN) in Pathe Arena, Amsterdam. De stemmen in deze Nederlands gesproken versie worden vertolkt door o.a. Tygo Gernandt, Kim-Lian van der Meij, de Jeugd van Tegenwoordig, Jack Wouterse, Giel Beelen, Johnny Kraaijkamp jr., Nurlaila Karim en Sascha Visser.

Vanaf 3 augustus in de bioscoop
Vanaf 3 augustus zijn de smurfen overal in de Nederlandse bioscoop te zien.

Het smurfenverhaal gaat over de kwade tovenaar Gargamel die het smurfendorp aanvalt. De Smurfen ontsnappen via een magische doorgang, die 'eens per blauwe maan' geopend is. Ze komen terecht in een vreemde, nieuwe wereld, die in niets lijkt op wat ze ooit hebben gezien: New York. Ze zitten vast in Manhattan en om weer thuis te komen, moeten Grote Smurf en de anderen een echte blauwe maan zien te 'smurfen' voordat Gargamel ze vindt.
Categorie:
Tag(s):