donderdag, 28. april 2011 - 22:27

Kleine branden Bergen en Calantsoog

Donderdagochtend werden er kort na elkaar drie kleine branden ontdekt in het duingebied van Bergen.

De eerste melding kwam om 08.17 uur binnen. Het ging om een kleine brand van vijfentwintig vierkante meter vlakbij Il Primo. Kort hierna ontdekte een brandweerman nog een kleine brand in de buurt. Deze brand was erg klein en doofde uit zichzelf. Rond 09.15 uur werd er melding gemaakt van een brand bij de Van Steynweg/Mariaweg. Het ging hier om een brand van tweehonderd vierkante meter. De brandweer had de vlammen snel onder controle.

Woensdagmiddag was het weer raak. In het bosgebied in Castricum roken mensen van een camping rond 14.00 uur een brandlucht. Zij gingen op zoek en zagen rook uit de bosschages komen. Hier bleek een stuk van 200 vierkante meter in brand te staan. Ook hier wist de brandweer de brand vrij snel te bussen.

In Callantsoog en Petten hebben donderdagmiddag ook branden gewoed.
De eerste melding kwam binnen om 12.06 uur. Het ging om een brand van enkele vierkante meters in Callantsoog bij de strandslag Voordijk. De brand was binnen 14 minuten brandmeester.

Toen de brandweer zich terugtrok, kwamen zij langs een tweede brand langs de Zuid-Schinkeldijk. Een oppervlakte 49 vierkante meter stond in brand.
De brand was snel brandmeester.

De derde melding op donderdagmiddag kwam om 13.21 uur binnen. Dit keer ging het om een brand van enkele vierkante meters in Petten bij de Westerduinweg. Ook deze brand was snel brandmeester.
Provincie:
Tag(s):