vrijdag, 20. mei 2011 - 13:35 Update: 08-07-2014 0:58

'Kleine progressie in herstel Nesu'

Utrecht

(Elfvoetbal) Het herstel van Mihai Nesu (28) heeft een kleine progressie laten zien.

De Roemeense verdediger van FC Utrecht is steeds langere perioden in staat om geheel zelfstandig te ademen, meldt clubarts Frank van Hellemondt van FC Utrecht, die samen met collega Simon Goedegebuure dagelijks contact houdt met de behandelend artsen in het ziekenhuis.

"De doktoren koppelen hem steeds meer los van de beademingsapparatuur om hem weer te laten wennen aan het zelf ademen. In de perioden dat hij los is van de apparatuur, kunnen we goed met Mihai communiceren. Als hij niet wordt beademd, kan Mihai gewoon praten. De communicatie verloopt dan prima", aldus Van Hellemondt, die helaas wel moet benadrukken dat het zelfstandig ademen van Nesu geen invloed heeft op zijn verdere fysieke toestand.

"Er treedt nog geen verandering op. Mihai kan zijn armen en benen nog steeds niet gebruiken."

Niet alleen Nederland leeft mee met Nesu. Ook in Roemenië wordt de toestand van de 28-jarige mandekker met belangstelling gevolgd. "Elke dag belt wel een journalist met verhalen uit zogenaamd betrouwbare bron. Maar uiteraard gaan we uitsluitend af op wat de doktoren ons vertellen. Als er echt iets concreet valt te berichten, melden we dat natuurlijk direct."
Categorie:
Tag(s):