maandag, 26. september 2011 - 12:05

Kleinste Nederlandse stad ondergaat grote Metamorfose

Den Haag

Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose. De miniatuurstad viert volgend jaar haar 60e verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park te verfraaien.

,,Het park wordt verrassender, veel actiever en informatiever, zodat we ook op de lange termijn voor jong en oud een aantrekkelijke attractie blijven’’, aldus algemeen directeur Joris van Dijk van Madurodam.

Bezoekers waarderen het unieke, creatieve en nostalgische karakter van Madurodam. Tegelijkertijd geven ze aan dat het park beter bij de huidige tijd kan aansluiten door meer actie en informatie te bieden. Op die behoefte speelt het nieuwe Madurodam in. Er komen tientallen doe-dingen en via moderne communicatiemiddelen worden de boeiende verhalen achter de objecten verteld.

De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van het nieuwe Madurodam vormen. Ze worden onderverdeeld in drie gebieden: ‘water als vriend en vijand’, ‘oude binnensteden’ en ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).

Jong en oud kunnen straks via tientallen interacties aan de slag waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, bijvoorbeeld door het daadwerkelijk bedienen van het schaalmodel van de Oosterscheldekering, het leegpompen van een polder en het laden en lossen van schepen in de haven van Rotterdam.

Via digitale informatieschermen en de eigen smartphone kunnen bezoekers de verhalen achter de objecten multimediaal beleven. Een speeltuin met als thema de Waddenzee en nieuwe horecafaciliteiten maken het nieuwe Madurodam compleet.

Als gevolg van de verbouwing gaat Madurodam dicht voor het publiek van 1 november 2011 tot en met 31 maart 2012. In oktober kunnen bezoekers nog één keer genieten en afscheid nemen van het huidige Madurodam. De zalen van het park blijven wél open voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.
Provincie:
Tag(s):