woensdag, 15. juni 2011 - 23:27

KLM onthult Delfts blauw vliegtuig

Schiphol

De KLM heeft woensdag haar Delfts blauwe vliegtuig onthuld op Schiphol. Samen met de burgemeester van Delft liet KLM-directeur Erik Varwijk de hangardeuren openen en gaf het unieke vliegtuig acte de présence. Het vliegtuig van 64 meter lang en 18 meter hoog is bestickerd met 4000 stickers, elk in de vorm van een Delfts blauw tegeltje.

Aanleiding was de campagne Tile & Inspire die wereldwijd plaats vond in april en mei. Iedereen werd uitgenodigd om online via met name Facebook een Delfts blauw tegeltje met een inspirerende boodschap te maken en zo een plekje op het KLM-vliegtuig te bemachtigen. Uit de meest inspirerende inzendingen zijn ad random 4000 winnaars getrokken en die staan afgebeeld op de Boeing 777-200, die vandaag ook haar eerste vlucht maakt.

“Met dit Delfts blauwe vliegtuig verbindt KLM historie met social media. Via de succesvolle online campagne Tile & Inspire hebben we onze passagiers actief betrokken bij een oer-Hollands product, Delfts blauw. Delfts blauw is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur, maar ook met KLM. Al sinds de jaren vijftig biedt KLM op intercontinentale vluchten Delfts blauwe huisjes aan in de World Business Class. We zijn dan nu ook zeer trots dat een van onze vliegtuigen helemaal uitgevoerd is in het Delfts blauw”, aldus Erik Varwijk.

In 154 landen zijn er 120.000 tegels gemaakt waarvan er 77.000 zijn ingestuurd om op het vliegtuig te komen. De actie heeft tot meer dan 50.000 extra likes op de KLM facebook-pagina geleid en meer dan 450.000 views op YouTube
Provincie:
Tag(s):