donderdag, 14. april 2011 - 21:12

KLPD organiseert 'Stammtisch' voor chauffeurs in Venlo

Venlo

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) organiseert donderdag 21 april 2011 haar eerste officiële 'Stammtisch' in Venlo. Zij volgt daarmee het voorbeeld van de Duitse politie die sinds 2000 de 'Fernfahrerstammtisch' hanteert. Aan de stamtafel wisselt de Verkeerspolitie van het KLPD informatie uit met de beroepschauffeurs en andere personen uit de transportsector.

Tijdens de 'Stammtisch' zal informeel een dialoog ontstaan tussen de verschillende partijen. Het is niet ondenkbaar dat Belgische en Duitse (verkeers)politiemensen aan zullen schuiven. De Verkeerspolitie Maasbracht neemt al sinds 2002 deel aan de 'Stammtisch' in Aachen en Straelen (D).

Tijdens de gesprekken zal een breed scala aan onderwerpen de revue passeren, van wijzigingen in wet- en regelgeving tot inrichting van parkeerplaatsen. In Duitsland heeft dit bijvoorbeeld al geleid tot parkeerplaatsen waarbij de cabine van het verkeer is afgewend. Dit komt ten goede van de (nacht)rust van de chauffeurs.

De thema's die tijdens de eerste "Stammtisch' in Venlo aan de orde komen zijn de digitale tachograaf en ladingzekering. Elke derde donderdag van de maand is er in Venlo een "Stammtisch', met uitzondering van de feestdagen.
Provincie:
Tag(s):