vrijdag, 9. september 2011 - 11:47

KLPD:extra handhaving bij wegwerkzaamheden A12

Driebergen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) gaat vanaf maandag 12 september tot en met eind november 2011 extra handhaven bij de wegwerkzaamheden op de A12 tussen knooppunt Lunetten en Veenendaal.

‘Doel van het extra toezicht is het verbeteren van de verkeersveiligheid voor zowel de weggebruikers als de wegwerkers’, meldt het KLPD vrijdag.

Op het traject A12 knooppunt Lunetten — Veenendaal vinden overdag en ’s nachts werkzaamheden plaats voor de wegverbreding, inclusief aanleg van spitsstroken, diverse ecovoorzieningen waaronder twee ecoducten en ombouw van de aansluitingen.

Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/uur. Gedurende de avond en nacht kan deze, via de verkeerssignalering boven de weg, worden beperkt tot 70 km/uur. Deze snelheidsaanduiding is een wettelijk verplichte maximumsnelheid.

Naast radar- en laserguncontroles zal de Verkeerspolitie ook toezicht houden met opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen. Deze letten naast snelheidsovertredingen ook op alle andere vormen van onveilig weggedrag.

Rijkswaterstaat doet gedurende de wegwerkzaamheden regelmatig onderzoek onder de weggebruikers naar de (beleving van de) verkeershinder. Rijkswaterstaat en het KLPD willen graag weten hoe men denkt over de wegwerkzaamheden, de informatievoorziening daarover, de verkeersveiligheid, de toegepaste snelheidslimieten
Provincie:
Tag(s):