vrijdag, 25. februari 2011 - 15:27

KMar houdt verdachte van mensensmokkel aan

Rotterdam

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag in Rotterdam een 41-jarige Nigeriaan aangehouden die wordt verdacht van mensensmokkel. De man wordt bovendien verdacht van valsheid in geschrift.

De verdenking tegen de man ontstond in 2009. Hij wachtte op Schiphol op een man en een vrouw uit Nigeria die bij de paspoortcontrole op de luchthaven toegang vroegen tot Nederland. Daarbij werd de man aangehouden vanwege mensensmokkel, omdat de vrouw gebruik maakte van een paspoort dat niet op haar naam stond.

Voodoo
Zij deed later aangifte van mensenhandel. Vermoedelijk was zij door mensenhandelaren bestemd voor de prostitutie in Italië. Later verklaarde zij in het opvanghuis te zijn bedreigd met voodoo door een zogenoemde `madam' uit Italië.

De aangehouden Nigeriaan uit Rotterdam is vermoedelijk behulpzaam geweest bij de asielaanvraag van een andere Nigeriaan, die na een illegaal verblijf van zes jaar in Engeland vorig jaar naar Nederland reisde.

Bij het huren van een appartement in Rotterdam overlegde de verdachte vermoedelijk een valse loonstrook om aan te tonen dat hij een minimum inkomen had. De man wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):