dinsdag, 28. juni 2011 - 18:58

KNMI:Code oranje voor heel Nederland

De Bilt

‘Een gebied met zware onweersbuien dat sinds 18.00 uur over Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Limburg trok, ging rond 20.30 uur ook over de provincies Gelderland, Utrecht en Noord-Holland', meldt het KNMI dinsdagavond in een waarschuwing voor extreem weer.

Ook voor deze provincies en de provincies Overijssel, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geeft het KNMI een waarschuwing, code oranje, voor extreem weer.

‘Hierbij is kans op hagel en op windstoten tot circa 80 km/u. Lokaal kan veel neerslag vallen. Vanavond en vannacht breiden de buien zich verder uit over de rest van het land’, meldt het KNMI.

Vanuit zuidwesten
Van het zuidwesten uit trokken de zware regen- en onweersbuien rond 19.00 uur het land binnen. Hierbij viel hagel en deden zich zware windstoten voor, lokaal viel veel neerslag. Het extreme weer bereikte rond 20.00 uur Amsterdam.

Noordoosten
De extreme buien bereiken rond 23.00 uur de provincies in het noordoosten van het land. De wind is zuidoostelijk maar draait in het westen van het land in de loop van vanavond naar west. ‘Met de buien en de winddraaiing zal de hitte worden verdreven’, aldus het KNMI.
Provincie:
Tag(s):