zondag, 19. juni 2011 - 16:07 Update: 25-09-2018 15:46

KNRM Katwijk assisteert in Scheveningen bij zoekactie

Katwijk

Na een lange rustige periode voor de KNRM van station Katwijk was er Zondagmorgen 19 Juni een melding van een vermiste surfer in Scheveningen. De KNRM van Scheveningen was al om kwart voor elf opgeroepen om een zoekactie te beginnen voor de kust van Scheveningen naar een vermiste windsurfer.

Hierop werd er uitgevaren met de Kitty Roosmalen Nepveu. Omdat het een ruige zee met golven van een meter of 3 werd er om assistentie gevraagd van meerdere boten. Om vijf over elf werden de andere boten van Scheveningen en de reddingboot van Ter Heijde ter assistentie opgeroepen. Deze sloten zich aan bij de zoekslagen die al werden gemaakt door de Kitty.

Om 16 minuten over elf werd ook de reddingboot van station Katwijk, De Redder, opgeroepen om richting Scheveningen te gaan. Hierop vaart de Redder uit naar Scheveningen en sloot ook aan bij de zoekactie samen met de KRB (Katwijkse Reddings Brigade) van Katwijk. Ook het KHV voertuig (Kusthulpverleningsvoertuig) van Katwijk en Scheveningen reden over strand om te zoeken naar de windsurfer.

Na een geruime tijd zoeken op zee en aan wal kwam om even over twaalven de melding dat de surfer al aan de kant bleek te zijn. Deze informatie werd medegedeeld aan de overige zoekende instanties en al snel blijkt het inderdaad om de vermiste surfer te gaan. Hierop werd om half 1 de zoekactie afgeblazen en keerden de boten terug naar de boothuizen en reden de voertuigen terug naar de posten. Met de surfer blijkt alles goed te zijn en ook zou hij niet in problemen zijn geweest zoals de melder had gemeld. De Redder was om even over 1 uur terug in Katwijk en weer inzetbaar voor de volgende melding.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: