woensdag, 23. maart 2011 - 11:07 Update: 08-07-2014 0:59

KNVB stelt ook onderzoek in naar betrokkenheid Van den Brom

(ElfVoetbal) ADO Den Haag-speler Lex Immers heeft zich zondag na het gewonnen thuisduel met Ajax (3-2) schromelijk misdragen in het supportershome van zijn club.

Op de bar zong hij het in Den Haag populaire "We gaan op jodenjacht." Daarna voegde hij Ajacieden een aantal scheldwoorden en ziektes toe.

Lex Immers werd in het supportershome vergezeld van medespeler Charlton Vicento en ook trainer John van den Brom en assistent Maurice Steijn waren van de partij. Verschillende supporters namen het incident op met hun mobiele telefoons.

Vorig jaar werd Ajacied Jan Vertonghen voor een vergelijkbaar vergrijp door de KNVB drie wedstrijden geschorst. De Belg pakte tijdens de huldiging van de bekerwinst op Feyenoord de microfoon en beledigde de Stadionclub.

UPDATE: De aanklager betaald voetbal gaat de beelden onderzoeken en beslist op basis daarvan of er een onderzoek wordt ingesteld. ADO Den Haag verklaarde in een eerste reactie hetzelfde te gaan doen.

UPDATE (2): De KNVB is een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van Immers. De speler van ADO Den Haag betuigde al spijt, maar de voetbalbond tolereert de uitlatingen (hij riep onder meer 'kankerajacieden') niet.

In het kader van het vooronderzoek verlangt de KNVB schriftelijke verklaringen van Immers, Van den Brom en Vicento. Zij hebben tot dinsdag 12.00 uur de tijd om te reageren.

"In het kader van sportiviteit en respect kunnen dit soort gedragingen absoluut niet door de beugel", zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB. "Spelers moeten zich nu écht eens gaan realiseren dat zij een voorbeeldfunctie hebben, en zich hier ook naar gedragen. Zulk gedrag is niet alleen ongepast, maar ook respectloos en misplaatst."

De clubleiding van ADO Den Haag heeft Immers de maximale boete opgelegd voor zijn verbale wangedrag. "We keuren dit pertinent af. De staf, de betrokken spelers en ook de supporters zijn hierop aangesproken", liet het bestuur maandagmiddag weten.

UPDATE (3): Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat ook trainer John van den Brom wordt geschorst. Die vraag komt naar voren in een brief van directeur Ronny Naftaniel aan Bert van Oostveen, directeur Betaald Voetbal van de KNVB.

"Naar aanleiding van de rol die Lex Immers speelde door het instigeren van de kreten en de stilzwijgende goedkeuring die uitging van de aanwezigheid van trainer John van den Brom, willen wij u verzoeken om speler Lex Immers en John van den Brom te schorsen. Dit verzoek hebben wij ook naar de voorzitter van ADO Den Haag gestuurd. Verder zou een waarschuwing aan speler Charlton Vicento op zijn plaats zijn, omdat hij meedanste op de kwetsende kreten", is een gedeelte van de brief.

UPDATE (4): De KNVB neemt genoegen met de eerste verklaring van Lex Immers. De bond heeft dinsdagmiddag aanvullende vragen per fax naar ADO Den Haag gestuurd. Immers moet voor woensdagochtend 10.00 uur reageren.

Dinsdagochtend moest de ADO-aanvaller net als zijn ploeggenoot Charlton Vicento en de trainers John van den Brom en Maurice Steijn een verklaring inleveren in het kader van het vooronderzoek naar Immers.

UPDATE (5): De aanklager van de KNVB gaat ook de rol van Van den Brom onderzoeken rond de uitlatingen van Immers. De aanklager heeft de trainer per fax een aantal aanvullende vragen gesteld over zijn betrokkenheid bij de kwestie. Hij moet hier uiterlijk woensdagmiddag schriftelijk op gereageerd hebben.
Categorie:
Tag(s):