vrijdag, 23. september 2011 - 12:52 Update: 08-07-2014 0:56

KNVB verleent Superboeren toestemming voor unieke sponsornaam

Doetinchem

(Elfvoetbal) D'RAN, deze kreet is vanaf dit weekend te zien op het shirt van De Graafschap. De KNVB heeft de nieuwe shirtsponsor van de Superboeren goedgekeurd. De bevestigingsbrief is onderweg.

Dat meldt De Gelderlander. "De Graafschap heeft dispensatie voor deze manier van shirtsponsoring voor de duur van dit seizoen", zegt persvoorlichter Nabil Ou-Aissa van de KNVB. "De club heeft een aanvraag gedaan en een bevestigingsbrief is inmiddels onderweg, zodat ze zondag 25 september met de nieuwe sponsor kunnen spelen."

e Graafschap miste voor de komende achttien wedstrijden een shirtsponsor. Enkele voetbalsupporters droegen het idee aan om voetbalsupporters de gelegenheid te geven om voor negentien euro hun naam op het shirt van hun club gedrukt te krijgen.

Die namen komen in de letters D'RAN. Berekend is dat daarin ruimte is voor 3.500 namen. Gezamenlijk levert dat een geldbedrag van 70.000 euro op. Daarnaast betalen veertig Achterhoekse bedrijven samen twee ton, waarmee het gat in de sponsorbegroting van dit seizoen is gedekt.

In het reglement van de voetbalbond staat over shirtsponsoring: 'Aan de voorkant van het shirt mogen maximaal drie, al dan niet dezelfde, reclame-uitingen worden aangebracht met een totale oppervlakte van 600 vierkante centimeter.' Omdat het om een voor Nederland unieke manier van sponsoring gaat, had De Graafschap dispensatie aangevraagd bij de KNVB.

De Graafschap had in TiTa Tuinmeubelen een sponsor voor zestien wedstrijden. TiTa heeft afgelopen week voor het laatst op het shirt gestaan en neemt in het voorjaar de plek van D'RAN weer over.
Categorie:
Tag(s):