dinsdag, 8. maart 2011 - 11:42 Update: 08-07-2014 1:00

KNVB wil verzoeningsgesprek tussen scheidsrechters en trainers

[ELF-Voetbal] Na weken van kritiek op de vaderlandse scheidsrechters heeft de KNVB de handschoen opgepakt. De voetbalbond heeft het initiatief genomen voor een gesprek tussen de kritische eredivisietrainers en de arbiters.

Trainer Gertjan Verbeek van AZ en technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht zijn door de KNVB inmiddels uitgenodigd voor een gesprek. Verbeek stelde vorige week dat de arbitrage nog in de prehistorie leeft, terwijl Booy zich kritisch uitliet over scheidsrechter Pol van Boekel. De bond sluit niet uit dat er meer coaches bij het gesprek aanwezig zullen zijn.

"Het is voor ons belangrijk om in gesprek te zijn met alle betrokken spelers op en rond het voetbalveld. Daarom heb ik contact opgenomen met AZ en FC Utrecht en zal ik samen met Gijs de Jong, onze manager competitiezaken, op korte termijn een overleg organiseren met onder andere deze twee clubs. We zullen hiervoor ook een aantal scheidsrechters uitnodigen", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen.

"De KNVB moet nóg duidelijker maken wat er allemaal speelt en gebeurt, dat blijkt. Wederzijds begrip is van groot belang om goed te functioneren. Ik zie het als mijn taak om dat te faciliteren", aldus Van Oostveen.

"Wij zullen samen met spelers en trainers kijken hoe we het onderlinge begrip en de verhoudingen kunnen verbeteren. Tegelijkertijd is het van belang dat we ons ook bewust zijn van onze voorbeeldfunctie en in overeenstemming met onze posities reageren. Ook als de gemoederen hoog oplopen moeten we onze emoties in bedwang houden", besluit de bondsbestuurder.
Categorie:
Tag(s):