dinsdag, 22. maart 2011 - 20:59 Update: 08-07-2014 0:59

KNVB wint rechtszaak over internetpiraterij

Zeist

(Elfvoetbal) De KNVB heeft een rechtszaak gewonnen tegen de website Myp2p, die bezoekers gratis naar voetbalwedstrijden en andere sportevenementen laat kijken.

De voetbalbond en andere internationale sportorganisaties hadden de zaak aangespannen in de strijd tegen het illegaal aanbieden van live-beelden.

Op de site Myp2p zijn links te vinden naar livestreams van sportwedstrijden. Volgens de rechtbank zijn die beelden auteursrechterlijk beschermd en is het ter beschikking stellen van zulke links illegaal.

Daarom moet Myp2p het illegale materiaal binnen 24 uur van de site halen, anders volgt een boete. De KNVB en de andere sportorganisaties beraden zich nog over verdere stappen om geleden schade te verhalen.

"Wij zijn blij met deze uitspraak van de rechtbank", zegt hoofd juridische zaken van de KNVB Mark Boetekees. "Duidelijk is dat de rechtbank met ons van mening is dat de rechten van sport- en evenementorganisaties moeten worden beschermd. Dit beschouwen wij als een belangrijke stap in de juiste richting. Wij zullen alert blijven en actie ondernemen om onze rechten te beschermen wanneer daarop inbreuk wordt gemaakt."
Categorie:
Tag(s):