vrijdag, 4. maart 2011 - 13:23 Update: 08-07-2014 1:00

KNVB:FC Twente moet actie ondernemen tegen mishandelende fans

Enschede

(Elfvoetbal) In eerste instantie deed de aangifte bij de KNVB van de FC Utrecht-spelers naar aanleiding van de mishandeling na de bekerwedstrijd tegen en bij FC Twente vreemd aan.

De voetbalbond is namelijk helemaal niet bevoegd om supporters daarvoor op te sporen, laat staan te veroordelen. Dat ligt in handen van het Openbaar Ministerie.

Wél kan de KNVB zeer nadrukkelijk aandringen op stadionverboden bij de desbetreffende club. Dat gaat de bond dan ook doen, getuige een verklaring in De Telegraaf.

"Als voetbalbond willen we aandringen op vervolging van deze mensen. Dit is gewoon crimineel gedrag, waartegen hard moet worden opgetreden. Als het lukt om deze mensen op basis van camerabeelden te identificeren, dan gaan me meewerken aan het uitvaardigen van stadionverboden", aldus woordvoerster Renske Bruinsma.

Maar dan zal FC Twente er toch eerst echt alles aan moeten doen om de daders kenbaar te maken. De Utrecht-spelers Ismo Vorstermans, Frank Demouge en Adam Sarota werden na afloop van de verloren halve finale in de KNVB Beker tegen FC Twente op weg naar hun auto aangevallen door een meute FC Twente-fans. Er vielen enkele rake klappen.

Dat gebeurde in een week waarin de club toch al negatief in het nieuws verscheen naar aanleiding van wangedrag. Vorige week gingen speler Douglas en trainer Michel Preud'homme over de schreef bij AZ, nadat arbiter Ruud Bossen enkele vreemde beslissingen nam. Een dag later bood alles en iedereen bij FC Twente daar hun excuses voor aan. Zo schorste de club Douglas zelf al voor vijf duels en gaf het de coach een waarschuwing.

Als de club écht het besmette blazoen wil oppoetsen, pakt het nu ook de eigen supporters aan die zich schromelijk misdroegen tegen de Utrechters. Anders lijdt de club nog meer gezichtsverlies.
Categorie:
Tag(s):