dinsdag, 15. maart 2011 - 20:20

Koeiendanspremière 2011 : Biologische koeien dansend de wei in

Amsterdam

Dinsdag organiseerde Wakker Dier weer de jaarlijkse koeiendanspremière: hét lentemoment als de koeien weer de wei ingaan en ‘dansen’ van plezier.

De — doorgaans introverte - koeien zijn zo blij dat ze bij het verlaten van de stal echte vreugdesprongen maken. Niet alleen voor koeien is dit een gelukzalig moment, ook voor de melkveeboeren is dit het mooiste moment van het jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Wakker Dier naar het geluk van biologische boeren. 44% van de 86 ondervraagde biologische melkveehouders geeft aan de koeiendans het mooiste moment van het jaar te vinden. De koeiendans is hiermee veruit het populairste boerenmoment van het jaar.

De koeiendanspremière vond disndagmorgen plaats bij de familie Den Hartog in Abcoude. Vanaf vandaag kan publiek op www.wakkerdier.nl data en locaties vinden van meer koeiendansen in heel Nederland. Wakker Dier zal de komende week op de radio te horen zijn met voorlichtende spotjes over weidegang en de oproep om voor biologische melk en kaas te kiezen.

Voor het welzijn en de gezondheid van de koe is weidegang belangrijk. Weidekoeien hebben minder last van uierontsteking, pootgebreken en klauwontstekingen en een betere vruchtbaarheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt bovendien dat melk van weidekoeien gezonder is dan melk van stalkoeien. Zo blijkt dat biologische weidemelk zelfs 60% meer van het gezonde vetzuur Omega3 bevat en 38% meer CLA dan niet-biologische melk
Provincie:
Tag(s):