woensdag, 21. september 2011 - 10:06 Update: 08-07-2014 0:56

Koeman: 'Hans en ik hadden deze wedstrijd ook kunnen fluiten'

(ElfVoetbal) In de tweede versnelling flitste Feyenoord dinsdagavond in het KNVB-Bekertoernooi voorbij AGOVV Apeldoorn. Na twee snelle doelpunten werd het uiteindelijk 4-0.

Trainer Ronald Koeman van de Rotterdammers was tevreden. "We zijn het duel zonder kleerscheuren doorgekomen."

"De bedoeling was om de wedstrijd snel te beslissen. Dat is aardig gelukt. Bovendien zijn we het duel zonder kleerscheuren doorgekomen. De spelers hebben dus aan hun plicht voldaan." Het duel had niet al te veel energie gekost. "We kunnen dus woensdag gewoon weer trainen. Mijn collega Hans van Arum en ik hadden deze wedstrijd ook best kunnen fluiten. Het kostte allemaal niet te veel moeite."

Scheidsrechter Richard Liesveld had ook slechts één gele kaart nodig, voor AGOVV-speler Thomas de Corte. Tegelijkertijd zag Koeman tijdens de wedstrijd nog genoeg verbeterpunten voor de toekomst. "Wat dat betreft was deze wedstrijd ook een goede les. Dan doel ik bijvoorbeeld op het baltempo, de bezetting op het middenveld en het bereiken van de buitenspelers."

Positief punt was de invalbeurt van Anass Achahbar. De 17-jarige aanvaller van Feyenoord/Excelsior onder 19 maakte pas voor de tweede keer minuten in het eerste elftal, maar was voortdurend dreigend en maakte ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. "Dat heeft me niet verrast", zei Koeman. "Wij weten welke kwaliteiten Anass heeft. Hij is balvast, heeft oog voor de derde man en kan scoren. Hij moet in Onder 19 blijven bewijzen dat hij er tegenaan zit en hard blijven werken."
Categorie:
Tag(s):