vrijdag, 14. oktober 2011 - 10:26 Update: 08-07-2014 0:56

Koeman is niet bang om te falen

[ELF-Voetbal] Erwin Koeman is al een paar weken werkzaam als trainer van FC Utrecht. De oud-profvoetballer heeft het prima naar zijn zin en wuift de onzekerheid, die hij door de keuze voor een eenjarig contract heeft, weg.

"Dat is heel bewust. Ook vanuit de club. Ik vind het prima. Na een jaar kunnen we kijken of we werkelijk bij elkaar passen. Het kan zijn dat dat niet zo is. Ik hoef niet per se veel zekerheid in mijn leven. Ik kan niet zeggen dat ik binnen ben en tot mijn dood niets meer hoef te doen, maar ik voel me wel onafhankelijk", vertelt Koeman in gesprek met OnsOranje.

Hij is niet bang voor een avontuur dat mislukt, zoals zijn broer Ronald Koeman overkwam in Valencia. "Ronald heeft de laatste jaren ook veel geleerd op dat gebied. Bij PSV, bij Valencia, bij AZ. Hij staat er nu een stuk relaxter in. Een beetje zoals ik ja. Je hoeft je niet te schamen als het een keer wat minder gaat. Hoe langer je als coach werkzaam bent, hoe groter de kans is dat je wordt ontslagen. Waarom zou ik me dan druk maken om mensen die op tv of in de krant wat over me zeggen?", besluit de vijftigjarige trainer.
Categorie:
Tag(s):