woensdag, 20. juli 2011 - 14:48 Update: 08-07-2014 0:57

'Koeman volgt Been op als hoofdtrainer van Feyenoord'

(ElfVoetbal)Ronald Koeman wordt zo goed als zeker de opvolger van Mario Been als hoofdtrainer van Feyenoord.

Dat melden ingewijden van de Rotterdamse club aan VI.

Feyenoord probeerde eerder deze week Louis van Gaal te strikken, maar de voormalig oefenmeester van Ajax, FC Barcelona, AZ en FC Bayern München zag geen heil in een avontuur bij de Kuipbewoners. De geboren Amsterdammer gaat liever aan de slag als bondscoach van een land. Met Koeman heeft Martin van Geel nu alsnog een vervanger gevonden voor Been, die het vertrouwen van het merendeel van de spelersselectie had verloren.

In tegenstelling tot wat Koeman ELF Voetbal liet weten, zijn er wel degelijk gesprekken gevoerd met Feyenoord. De onderhandelingen met de club uit de havenstad zijn sinds afgelopen week in een stroomversnelling geraakt, blijkt uit de huidige berichtgeving. Koeman voert vanmiddag of vanavond in zijn buitenhuis in Portugal een gesprek met technisch directeur Van Geel, meldt het AD.

Opmerkelijk is dat Koeman, die tussen 1995 en 1997 een positie in de verdedigingslinie van Feyenoord bekleedde, met zijn overgang naar De Kuip een unieke reeks volbrengt. Als speler was hij actief voor Ajax, Feyenoord en PSV en straks is dat ook als trainer het geval. De 48-jarige oefenmeester was in het verleden als trainer werkzaam bij FC Barcelona B, Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ.
Categorie:
Tag(s):