donderdag, 2. juni 2011 - 21:44

Koker teruggeplaatst onder beeld Michiel de Ruyter

Vlissingen

Woensdag 1 juni 2011 werd de koker begraven op de plek waar straks het gerestaureerde beeld van Michiel de Ruyter terugkomt.

De oorspronkelijke koker die in november werd gevonden nadat het beeld weggehaald werd, is voorzien van een nieuwe inhoud.

De koker is door wethouder Piet Polderman samen met twee jonge nazaten van De Ruyter teruggeplaatst. In de koker zit muntgeld van 2011, zeven unieke foto’s van Vlissingen en een nieuwe oorkonde. Daarnaast gaan de originele oorkondes terug die in november 2010 werden gevonden in de koker. De nazaten van De Ruyter hebben zelf ook een brief en een ‘geheim gadget’ van deze tijd toevoegen.

Het gerestaureerde standbeeld van Michiel de Ruyter zal begin juli weer op zijn plaats staan, waar het op 5 juli officieel onthuld zal worden. De restauratie verloopt verder voorspoedig. Naast een grondige restauratie krijgt het beeld ook een andere kleur. Het beeld zal namelijk meer de kleur krijgen van toen het gemaakt werd in 1841, namelijk een bronskleur. In 1904 kreeg het standbeeld namelijk een groene kleur.
Provincie:
Tag(s):