vrijdag, 25. november 2011 - 8:42

Koningin aanwezig bij viering 50 jaar Universiteit Twente

Enschede

Koningin Beatrix is vrijdagmiddag aanwezig bij de viering van de vijftigste Dies Natalis (geboortedag) van de Universiteit Twente (UT) in het Wilminktheater te Enschede. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.

In 1964 werd de Universiteit Twente, voorheen Technische Hogeschool Twente, officieel geopend door Koningin Juliana en Prins Bernhard.

Universteit Twente Vergroten
Beatrix is aanwezig bij het uitspreken van de diesrede door prof. dr. Clemens van Blitterswijk, wetenschappelijk directeur van het UT onderzoeksinstituut MIRA over de mogelijkheden van regeneratieve geneeskunde.

Aansluitend worden, vanwege het jubileum, diverse eredoctoraten uitgereikt aan onderzoekers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap. Het Orkest van het Oosten zorgt voor een muzikale omlijsting van de viering.

De Universiteit Twente is een researchuniversiteit op het gebied van nieuwe technologie en mens- en maatschappijwetenschappen. 3.300 wetenschappers en professionals werken er samen aan onderzoek, innovatie, ondernemerschap en onderwijs voor meer dan 9.000 studenten.
Provincie:
Tag(s):