dinsdag, 12. juli 2011 - 10:03

Koningin bij galaconcert 100-jarig Genootschap van Nederlandse Componisten

Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin is zaterdagavond 3 september 2011 aanwezig bij een galaconcert ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Het Genootschap is een beroepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse componisten.

Onder leiding van Etienne Siebens speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest werken van Nederlandse componisten van de afgelopen 100 jaar. Zo worden werken van Jan van Gilse, oprichter van het genootschap en Lex van Delden gespeeld.

De gasten kunnen luisteren naar No Reason to Panic van Mayke Nas en Concertino voor piano en orkest van Henriette Bosmans, uitgevoerd door de jonge Nederlandse pianist Ralph van Raat.

Na afloop van het concert vindt een presentatie plaats van jubileumboek ‘100 jaar Genootschap Nederlandse Componisten’. De heer mr. M.J. Cohen neemt de jubileumuitgave in ontvangst.

Honderd jaar geleden kwamen Jan van Gilse en zeven andere componisten bij elkaar om een beroepsvereniging op te zetten die op zou komen voor de juridische, culturele en maatschappelijke positie van de Nederlandse componist.
Provincie:
Tag(s):