dinsdag, 28. juni 2011 - 22:09

Koningin brengt werkbezoek aan KNRM IJmuiden

IJmuiden

Koningin Beatrix heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in IJmuiden. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag laten weten.

De KNRM biedt hulp aan mensen in nood op zee en het ruime binnenwater. De hulp wordt georganiseerd met 1.100 vrijwilligers en vanuit 42 reddingstations. De koningin is beschermvrouwe van de KNRM.

Koning Willem I
De band met het Koninklijk Huis gaat terug tot de oprichting van de KNRM in 1824. Koning Willem I zette zich destijds in voor een nationaal reddingwezen langs de kust.

Tijdens het bezoek aan de hoofdvestiging en het reddingstation IJmuiden werd de Koningin geïnformeerd over de huidige werkzaamheden en de toekomstige ontwikkelingen van de KNRM.

Belangrijke gespreksonderwerpen waren het vrijwilligersbeleid, het risicomanagement en de positionering van de KNRM als private hulpverleningsorganisatie zonder overheidssteun in de hulpverleningsketen.

Verschillende medewerkers en vrijwilligers van de KNRM vertelden over het reddingwerk, het onderhoud aan schepen en voertuigen, de kusthulpverleningstaken en het lifeguardproject op de Waddeneilanden.

Daarna ging de koningin aan boord van de IJmuider reddingboot om op volle zee deel te nemen aan een reddingsoefening met het reddingstation Wijk aan Zee. Aan boord werd uitleg gegeven over de reddingmiddelen en de communicatie- en navigatietechnieken die de redders gebruiken bij hun werk.
Provincie:
Tag(s):