dinsdag, 31. mei 2011 - 17:57

Koningin op werkbezoek bij inlichtingenbataljon 103 ISTARBAT

Koningin Beatrix heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan 103 ISTAR Bataljon in ’t Harde.

103 ISTARBAT is de Nederlandse Defensie eenheid die inlichtingen verzamelt en analyseert. Deze tactische informatie is bestemd voor planning, besluitvorming en doelbestrijding door operationele eenheden. Het ISTARBAT is ook wel bekend als het inlichtingenbataljon.

103 ISTARBAT is opgericht in 2003 en staat voor Intelligence, Surveillance, Target Acquisition and Reconnaissance (inlichtingenvergaring, bewaking, doelopsporing en verkenning). De hoofdtaken van het ISTARBAT bestaan onder meer uit het ondersteunen van zowel militaire als civiele operaties die zijn opgedragen door de Commandant Landstrijdkrachten. Eenheden van het ISTARBAT namen deel aan internationale militaire operaties als de Stabilisation Force Irak (SFIR) in 2004-2005 en de International Security Assistance Force (ISAF) in Afghanistan van 2006-2010.

De Koningin kreeg tijdens het bezoek een demonstratie van de middelen en technieken die het bataljon gebruikt. Daarnaast sprak zij onder meer met militairen over hun ervaringen en ontwikkelingen bij 103 ISTARBAT en de missies in het buitenland.
Provincie:
Tag(s):