zaterdag, 1. oktober 2011 - 8:16

Koningin vandaag eregast bij heropening Scheepvaartmuseum

Amsterdam

Koningin Beatrix is zaterdagavond aanwezig bij de officiële heropening van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

Het Scheepvaartmuseum opent op 2 oktober, na een grootscheepse renovatie in opdracht van de Rijksgebouwendienst, haar deuren weer voor het publiek.

Opvallend in het nieuwe museum is de binnenplaats, Het Open Pleyn, dat met een glazen dak een nieuwe functie als centraal oriëntatiepunt en als evenementenlocatie heeft gekregen.

Het feestelijk programma speelt zich af op en rond het water van het Oosterdok en in het museum. Om 22.00 uur begint de Grand Finale waarbij Het Scheepvaartmuseum wordt 'teruggegeven' aan het publiek. De Koningin is beschermvrouwe van de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum en eregast bij de opening. Tijdens de avond bezoekt de Koningin één van de tentoonstellingen.

Op 2 oktober om 9.00 uur opent Het Scheepvaartmuseum zijn deuren voor het publiek. Dan kan iedereen in dertien nieuwe, interactieve tentoonstellingen ervaren hoe de zee invloed heeft gehad op de Nederlandse cultuur. Verder zijn er naast bijzondere objecttentoonstellingen ook tentoonstellingen voor kinderen, zoals `Zie je in de Gouden Eeuw' en `Het verhaal van de walvis'.
Provincie:
Tag(s):