zaterdag, 30. april 2011 - 15:05

Koninginnenacht in Noord-Brabant redelijk rustig verlopen

Den Bosch

De diverse evenementen, binnen en buiten, in verband met Koninginnenacht in de provincie Noord-Brabant zijn over het algemeen erg rustig en ordelijk verlopen. Dit hebben de diverse korpsen in de provincie zaterdag bekendgemaakt.

Regio Den Bosch
In Schijndel is een 40-jarige man uit Schijndel aangehouden voor mishandeling van een 37-jarige man uit Schijndel. In 's-Hertogenbosch werden twee Bosschenaren, 20 en 21 jaar, aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige man uit Vught. Diverse mensen werden, verspreid door de regio, bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol.


Regio Bergen op Zoom/Roosendaal
De avond en nacht voor Koninginnedag - Koninginnenacht - is in de centra van Bergen op Zoom redelijk rustig verlopen. Agenten meldden enkele opstootjes zonder grote gevolgen. Door enkele fikse regenbuien kwam de stapavond ook wat laat op gang.

In Bergen op Zoom werd een 34-jarige Bergenaar in de Fortuinstraat aangehouden, hij wilde niet luisteren naar de politie toen agenten hem vroegen te vertrekken bij een opstootje. Op het bureau bleek hij nog enkele zakjes harddrugs bij zich.

Twee jongens uit Roosendaal (16 en 19 jaar) werden in de Molenstraat in Roosendaal aangehouden wegens dealen. Zij verkochten een zak weed aan twee Belgen. Beide verdachten werden op het bureau ingesloten.

Regio Tilburg
De avond en nacht voor Koninginnedag - Koninginnenacht - is in het centrum van Tilburg redelijk rustig verlopen. Agenten meldden enkele opstootjes zonder grote gevolgen in een zeer drukke binnenstad. Het stappubliek liet zich kennelijk niet weerhouden door enkele fikse regen- en onweersbuien die over de stad trokken.

Er werden drie aanhoudingen verricht; een 21-jarige Goirlenaar mishandelde een andere stapper in een kroeg aan de Paleisring, een 20-jarige Tilburger was betrokken bij een vechtpartij op de Heuvel en een 28-jarige man uit Berkel-Enschot sloeg een vrouw op de Spoorlaan.

Regio Breda
De avond en nacht voor Koninginnedag - Koninginnenacht - is in het centrum van Breda redelijk rustig verlopen. Agenten meldden enkele opstootjes zonder grote gevolgen in een drukke binnenstad. Door enkele fikse regenbuien kwam de stapavond ook wat laat op gang.

Er werden twee aanhoudingen verricht; een 21-jarige Bredanaar vernielde een pop bij een kroeg aan de Visserstraat en een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond gesignaleerd voor diverse strafbare feiten.

Jongen zwaait met mes in Etten-Leur
De politie heeft vrijdagavond rond 20.15 uur een 14-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden wegens mishandeling en bedreiging. De knul zou kort daarvoor op de Van 't Hoffstraat met een keukenmes op een 15-jarige plaatsgenoot hebben ingestoken.

Daarop rende het slachtoffer hard weg en ging de verdachte achter een andere jongen aan. Kort daarna probeerde de 15-jarige jongen het mes af te pakken, samen met enkele andere jongeren. Het lukte om het mes af te nemen en de politie te bellen Daarbij raakte de 15-jarige jongen lichtgewond aan zijn hand.

De verdachte is meegenomen naar het bureau en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding van het incident zou kunnen liggen in een ruzie over een al dan niet ontvreemde mobiele telefoon.

Regio Eindhoven
De politie moest afgelopen etmaal nauwelijks ingrijpen in de regio Eindhoven. Koninginnenacht kende dan ook een rustige en gemoedelijke sfeer. Het aantal aanhoudingen lag zelfs gemiddeld lager vergeleken met een normale stapavond. Een deel van de aanhoudingen staat overigens geheel los van het Koninginnefeest.

De politie verrichtte afgelopen nacht zo'n zestien aanhoudingen. Daarbij zaten ook bijvoorbeeld verdachten die te maken hebben met een huiselijk geweld incident en rijden onder invloed.

Het merendeel van de aanhoudingen kon direct worden afgedaan met het betalen van een geldboete. Bijvoorbeeld voor vechten op straat, gooien met glas en wildplassen.
Provincie:
Tag(s):