donderdag, 26. mei 2011 - 15:30

Koninginneplein Venlo ondertunneld

Venlo

In Venlo is woensdag de tunnel onder het Koninginneplein geopend. Met deze opening zet Venlo een belangrijke stap in de verdere verbetering van de bereikbaarheid van de binnenstad.

Het Koninginneplein is het belangrijkste verkeersknooppunt in Venlo. Dagelijks rijden er zo’n 50.000 auto’s over het verkeersplein, gecombineerd met drukke stromen voetgangers en fietsers. Dit zorgde in het verleden regelmatig voor onveilige situaties. Het complexe ontwerp van zo’n vijftig jaar gelden was niet voldoende berekend op de enorme verkeersdrukte van tegenwoordig. Met de reconstructie van het Koninginneplein pakt de gemeente Venlo dé belangrijkste blackspot van Venlo én zelfs van Limburg aan.

De reconstructie van het Koninginneplein verloopt in drie hoofdfasen. In oktober 2008 is gestart met de eerste fase. Er is ruimte gemaakt voor de tunnel, door het verleggen en aanpassen van het hoofdriool, kabels en leidingen. In november 2009 werd gestart met het aanleggen van de tunnel onder het Koninginneplein (2e fase).

In de derde en laatste fase worden het stationsplein en busstation compleet vernieuwd. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels gestart. De uitvoering vindt plaats in de tweede helft van 2011 en moet afgerond zijn voor de start van de Floriade. Het project kost 15 miljoen.
Provincie:
Tag(s):