vrijdag, 11. februari 2011 - 20:14

Koninklijk paar bezoekt Amsterdamse politie

Amsterdam

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan verschillende onderdelen van de politieregio Amsterdam-Amstelland. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdag laten weten.

Het bezoek startte op het hoofdbureau van politie te Amsterdam waar het paar werd ontvangen door burgemeester Eberhard van der Laan en hoofdcommissaris van politie Bernard Welten, korpschef van Amsterdam-Amstelland.

Meldkamer
Daar kregen de prins en prinses uitleg over de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de politie bij grote evenementen. Vervolgens volgden zij vanuit de meldkamer de activiteiten van de politieregio Amsterdam-Amstelland aan de hand van live beelden en mobilofoonverkeer.

Bereden Politie
Tot slot bezocht het paar de locatie van de Bereden politie. Daar kregen zij informatie over de werkzaamheden van de Dienst Executieve Ondersteuning en spraken zij onder meer met de ruiters en operationeel assistenten die 4 mei 2010 aanwezig waren op de Dam.

Hondengeleiders
Ook woonden zij een demonstratie van hondengeleiders bij. De politieregio Amsterdam-Amstelland omvat de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. De regio Amsterdam-Amstelland is verdeeld in vijf districten en 32 wijkteams.
Provincie:
Tag(s):