maandag, 4. juli 2011 - 14:41

Koperdieven aangehouden dankzij getuige

Finsterwolde

De politie heeft zondagochtend vier mannen aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Het viertal is tussen de 18 en 21 jaar en afkomstig uit Nieuwe Pekela, Scheemda, Delfzijl en Winschoten.

Een alerte getuige zag bij een afgebrande woonboerderij aan de Reiderwolderpolder in Finsterwolde een auto met aanhanger. Hij vond dit verdacht en is poolshoogte gaan nemen. Hij zag een aantal mannen met een jerrycan en er werd koper in de aanhangwagen geladen. Toen de getuige de politie alarmeerde, werd een deel van het koper weer teruggegooid.

De alerte getuige wist een tijdje de weg te versperren, maar koos er uiteindelijk voor om weg te gaan. Hij is echter achter de dieven aangereden en kon de politie informeren over hun positie. De koperdieven zijn Duitsland ingereden. Dankzij samenwerking tussen de getuige en de Nederlandse en Duitse politie kon het viertal worden klemgezet en zijn de mannen aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat ze naast het koper ook rode diesel hadden gestolen en in de tank van de auto hadden gestopt. Dit levert een extra bekeuring op van 249 euro. De aanhanger en het koper zijn in beslag genomen. Het viertal is ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):