dinsdag, 1. februari 2011 - 18:35

Korbach heeft keelkanker: 'Ik sta met 1-0 achter'

(Elfvoetbal) Fritz Korbach lijdt aan keelkanker. De 65-jarige oud-trainer heeft een tumor van vijf bij drie centimeter in een lymfklier bij zijn keel, die op 15 februari verwijderd zal worden.

"Het is een zware, negen uur durende operatie, maar als ik het niet doe, heb ik hooguit nog negen maanden te leven", vertelt Korbach in het AD. "En dat is me toch net iets te weinig..."

Bij de operatie zal onder meer een klein deel van de tong verwijderd worden. "Ik zal een tijdje niet kunnen praten, maar sommige mensen zijn daar allerminst rouwig om", zegt de immer humorvolle en optimistische Korbach. "Ik zie het als een bekerronde in het voetbal. Ik sta met 1-0 achter na de uitwedstrijd, maar ben ervan overtuigd dat ik de thuiswedstrijd met 4-1 ga winnen."

Oud-scheidsrechter Mario van den Ende werd elf jaar geleden van een soortgelijke tumor verlost. "Mario belde me om me moed in te spreken. Een mooi gebaar. Hij is genezen verklaard en de medische wetenschap is nu een stuk verder dan bij zijn operatie. Dat wekt vertrouwen. Ze kunnen er tegenwoordig heel wat mee", aldus de markante Duitser, die bij vele clubs in Nederland werkte.
Categorie:
Tag(s):