donderdag, 8. september 2011 - 16:22

Korting MBO-studenten op OV-Chipkaart

Gelderland

MBO-scholieren van 16 en 17 jaar krijgen van de provincie Gelderland een flinke korting op hun reizen met het openbaar vervoer.

De MBO-studenten kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product Altijd Korting waarop ze kunnen reizen in het OV met 40% korting. Provinciale Staten van Gelderland hebben eerder dit jaar besloten geld voor deze MBO-studenten vrij te maken omdat deze groep studenten nog niet in aanmerking komt voor een OV-studentenkaart en dus ook niet profiteert van de voordelen.

De provincie Gelderland start de actie in samenwerking met Arriva, Syntus en Breng. De MBO-studenten van 16 en 17 jaar oud kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product ‘Altijd Korting’. Daarmee krijgen deze studenten vanaf medio september 2011 (het moment waarop dit product landelijk geïntroduceerd wordt) een jaar lang 40% korting op al hun reizen met de bus, tram of metro in heel Nederland. Deze korting van 40% is ook geldig op de treinen van Syntus in de Achterhoek en Rivierenland. De korting is niet van toepassing op het reizen met de treinen van NS.

De MBO-studenten zijn voor de zomer al via hun opleidingen op de hoogte gebracht van de komende actie en konden zich alvast aanmelden via www.ervaarhetov.nl. Een aantal studenten heeft hiervan al gebruik gemaakt en krijgt deze week bericht over de inhoud van de actie. Aanmelden voor deze actie kan overigens nog steeds op www.ervaarhetov.nl.

Het product Altijd Korting kost normaal 165,00 euro per jaar en is voor deze studenten dit jaar eenmalig gratis. Ook de OV-chipkaart die normaal 7,50 euro kost wordt betaald door de provincie Gelderland.
Aangevraagde OV-chipkaarten worden vanaf 15 september geleverd.
Provincie:
Tag(s):