dinsdag, 12. juli 2011 - 22:03

Kosovaarse groep niet op het Internationaal Folklore Festival Zeeland

Sas van Gent

Afgelopen week heeft het Internationaal Folklore Festival een afmelding ontvangen van de Kosovaarse groep. De groep kreeg op het laatste moment zijn tournee niet rond.

De Kosovaarse groep “Shota” is niet aanwezig op het Internationaal Folklore Festival Zeeland, wat gehouden wordt van 20 t/m 24 juli. De groep meldde zich af bij de organisatie doordat zij geen mogelijkheid zagen tot het rond krijgen van de geplande Europese Tournee.

Volgens het bestuur komt het vaker voor dat een groep kort voor het festival afzegt: “Bij het organiseren van zo’n tournee komt veel kijken en het gebeurt dat een groep het uiteindelijk toch niet rond krijgt. Erg jammer, maar als organisatie heb je dan geen tijd om bij de pakken neer te zitten en moet je opzoek naar een nieuwe groep.”.

Het is de organisatie inmiddels gelukt een nieuwe groep te boeken voor het festival. Naast Argentijnse, Japanse en Indonesische folklore , laat de organisatie Zeeland ook kennis maken met de Arabische folklore waarbij je als bezoeker bijvoorbeeld moet denken aan buikdans en sluierdansen.

Het Internationaal Folklore Festival Zeeland wordt van 20 t/m 24 juli voor de 36ste keer georganiseerd. Als uitvalbasis hebben zij net als andere jaren het Keizer Karelplein in Sas van Gent. Verder zullen zij met verschillende groepen ook te zien zijn op de Dolle Woensdag in Breskens en op Fesival de las Culturas in Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):