woensdag, 8. juni 2011 - 13:44

Krokodil in het Stadswerfpark Almere onthuld

Almere

Wanneer het oranje zeil van het kunstwerk in het Stadwerfpark in Almere wordt weggehaald storten de aanwezige kinderen zich op de krokodil die eronder zit.

De krokodil, die omringd wordt door een paviljoen van rozen, is een kunstwerk voor de buurt. Kunstenares Johanna Braeunlich vervaardigde het in opdracht van de Alliantie.

Twee schoolklassen en een grote hoeveelheid buurtbewoners wonen de onthulling bij. Een accordeon en een ijscocar maken het feest compleet. “Het werk gaat over transformatie en verandering. Dat zijn onderwerpen die spelen in de oude wijken van Almere en zeker ook in de Werven”, vertelt kunstenares Johanna Braeunlich.

“Maar het is ook sprookjesachtig en speels. Dat maakt het spannend, met name ook voor kinderen. Dat kun je nu goed zien, de reacties van de kinderen op het kunstwerk zijn fantastisch. Iets om naar te kijken, bij weg te dromen en naar terug te komen.”

Alliantiedirecteur Maarten Pel: “De Alliantie zet zich op verschillende manieren in voor de leefbaarheid in de oude wijken. We doen veel aan het verbeteren van ons woningbezit, maar ook het verbinden van bewoners in een wijk is heel essentieel. Kunst speelt daarbij een belangrijke rol. Hier in Almere Haven vind je allerlei kunstvormen. Er zijn muurschilderingen op de verschillende gebouwen, maar bijvoorbeeld ook poëzie op de zuilen tussen de winkels, of de tekeningen in de stenen bij de Havenkom. Kunst geeft een wijk karakter. Dat geldt ook voor dit aparte werk in het Stadswerfpark.”

De Alliantie maakte het kunstwerk financieel mogelijk. Buitenruimtespecialist Boogaart Almere BV verzorgde de rozen en ondersteuning voor ondersteunde bij de opbouw van het kunstwerk. De gemeente Almere leverde ook een financiële bijdrage en maakte de ruimte in het park vrij.
Provincie:
Tag(s):