vrijdag, 14. januari 2011 - 23:19

Kunstenaars gezocht voor de ‘Week van de Amateurkunst’

Zuidwolde

Van 14 tot en met 21 mei 2011 vindt in de gemeente De Wolden ‘de Week van de Amateurkunst’ (WAK) plaats. De WAK is een podium voor ontmoeting. Amateurkunstenaars kunnen hun passie delen en nieuwe projecten ontwikkelen of uittesten op publiek. De WAK biedt groepen, verenigingen en culturele organisaties de mogelijkheid om nieuwe leden te werven of vrijwilligers aan te trekken. Iedereen kan aan de WAK deelnemen!

De gemeente geeft aan dat cultuur van belang is voor de leefbaarheid in de kernen. Een vroege oproep waardoor alle amateurkunstenaars in De Wolden de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan dit initiatief. De gemeente hoopt op veel deelname en een succesvolle week.

Het thema van de eerste editie van de Week van de Amateurkunst is ‘Word wakker!’. Hierbij sluit De Wolden zich aan bij het landelijke thema. Alle lokale initiatieven vormen onder dit thema samen één krachtig geluid. Te denken valt aan een theaterstuk over ochtendrituelen, of een muziek- en dansoptocht als artistieke ochtendgymnastiek.
Provincie:
Tag(s):