donderdag, 13. januari 2011 - 13:03

Kunstwerk Trajectum Lumen beschadigd bij fietswrakactie

Utrecht

Bij het weghalen van fietswrakken uit de Nieuwegracht zijn per ongeluk onderdelen van Tender Echo's, één van de kunstwerken van Trajectum Lumen, uit het water gevist.

Het kunstwerk van Jacqueline Verhaagen heeft daardoor schade opgelopen. Maandag 19 januari haalt de gemeente de overige delen van het kunstwerk uit de Nieuwe Gracht. Het herstel kan enkele maanden in beslag nemen.

Trajectum Lumen is een wandeltocht langs een – op dit moment- 13-tal artistiek uitgelichte locaties in de historische binnenstad van Utrecht. Zo zijn in de Nieuwegracht ter hoogte van het Pausdam honderden ledlampjes onder water aangebracht. Met 'Tender echo's' wil kunstenares Jacqueline Verhaagen bij toeschouwers allerlei suggesties opwekken: Van een school vissen tot een onderwaterstad.

Tijdens de fietswrakkenactie op donderdag 6 januari zijn platen met ledverlichting omhooggetrokken. Uit een nader onderzoek zal blijken wat de kosten van herstel zijn, mogelijk enige tienduizenden euro's. De gemeente Utrecht neemt de kosten voor haar rekening.
Provincie:
Tag(s):