zaterdag, 2. juli 2011 - 0:46

Kunstwerk voor Koewacht

Terneuzen

Samen met de werkgroep Thematisering Koewacht werkt de gemeente Terneuzen aan het project ‘Kunst in Kernen’. Hierbij worden in verschillende kernen van de gemeente kunstwerken gerealiseerd.

Ook voor Koewacht wordt een kunstwerk gerealiseerd. Dit komt op het plantsoen voor het elektriciteitshuisje op Het Zand nummer 6 te staan. Het project wordt financieel ondersteunt door de gemeente Terneuzen en Europa (POP2 subsidie).

In het voortraject hebben drie kunstenaars een ontwerp gemaakt. Volgens opdracht symboliseren deze ontwerpen het wapen van Koewacht. Er zijn in ieder geval een koe en drie bomen in opgenomen. De vormgeving is verder vrij gelaten. De kunstenaars Ton Koops uit IJzendijke (http://www.tonkoopsbeelden.nl/), Ronny Ivens uit Hulst (http://www.ronnyivens.nl/) en Jean Kamps uit Koewacht (http://www.jeankamps.com/) hebben een ontwerp gemaakt.

Tijdens een presentatieavond, hebben de kunstenaars zelf hun ontwerp toegelicht. Ook is er een tentoonstelling geweest die anderhalve week in de Lange Akkers in Koewacht heeft gestaan. Toen heeft ieder huishouden een stem uit kunnen brengen op een van de ontwerpen. Het merendeel van deze stemmen ging uit naar het ontwerp van Jean Kamps uit Koewacht.

Met Jean Kamps worden in de komende tijd concrete afspraken over de realisatie van het kunstwerk gemaakt.

Naar verwachting zal het kunstwerk uiterlijk eind 2011/ begin 2012 gerealiseerd worden.
Provincie:
Tag(s):