maandag, 11. juli 2011 - 17:38

Kustwacht helpt Engeland bij medische evacuatie op Noordzee

Den Helder

Maandagmiddag kwam er bij het Kustwachtcentrum Den Helder om 13.40 uur een verzoek binnen van het Schotse Aeronautisch Redding Coördinatie Centrum Kinloss (ARCC Kinloss) of Nederland een medische evacuatie kon uitvoeren op Engels gebied.

Aan boord van het bewakingsschip ‘Reliable’ bij een platform was een opvarende buiten bewustzijn geraakt en deze moest zo snel als mogelijk naar een ziekenhuis aan de wal gebracht worden.

De dichtstbijzijnde Engelse helikopter moest bijna 1½ uur vliegen. Voor een helikopter uit Nederland was het ongeveer een uur vliegen. Het schip bevond zich op 200 kilometer ten noordwesten van Den Helder.

Na overleg met de overkoepelende offshore organisatie NOGEPA is door het Kustwachtcentrum de offshore reddinghelikopter ingezet. Om 13.57 uur vertrok de helikopter van vliegveld Den Helder en arriveerde om 14.00 uur bij het schip en heeft een dokter afgezet.

Nadat de patiënt was onderzocht en voor vervoer gereed gemaakt, vertrok de helikopter naar het Engelse Humber Airport en kwam daar rond 17.15 uur aan om de patiënt over te dragen aan de medische autoriteiten.
Provincie:
Tag(s):