woensdag, 30. maart 2011 - 8:54 Update: 08-07-2014 0:59

Kuyt: 'Tweede treffer was niet zo bedoeld'

(ElfVoetbal)Dirk Kuyt was gisteravond met twee fraaie treffers grotendeels verantwoordelijk voor de zege van Oranje op Hongarije (5-3).

Voor zijn lobje die de 5-3 inluidde was van grote klasse. "Maar niet zo bedoeld," biechtte de aanvaller op.

Het was niet de eerste keer dat een wonderschoon doelpunt letterlijk uit de lucht komt vallen. Willen de doelpuntenmakers na afloop nog wel eens met strak gezicht zeggen dat het wel de bedoeling was de bal precies zo te raken, Kuyt toonde zich gisteravond in de gracht van de Amsterdam Arena een eerlijk man.

"Eerlijk is eerlijk, dit was niet mijn bedoeling. Ik zag Ruud (van Nistelrooy, red.) vrijlopen bij de tweede paal en wilde eigenlijk een voorzet op hem geven. Maar ik raakte de bal net iets verkeerd, waardoor hij richting de verre hoek van het doel ging. Hij ging er wel schitterend in, dat klopt. Maar wat maakt het uit of dit de bedoeling was of niet? Hij zat en dat telt."

De Katwijker was net als bondscoach Bert van Marwijk kritisch op het spel van Oranje. "We hebben laks verdedigend, dat doe je als ploeg en dat ligt niet alleen aan de defensie. Als we niet als ploeg verdedigen, kan ieder elftal tegen ons scoren. We kwamen afspraken niet na. Het was een slechte prestatie, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."
Categorie:
Tag(s):