vrijdag, 25. november 2011 - 10:17 Update: 08-07-2014 0:55

La Ling klaagt Ten Have aan na 'uitspraken zonder feitelijke grondslag'

Amsterdam

(Elfvoetbal) Tscheu La Ling heeft bij de politie van Breukelen aangifte gedaan tegen Steven ten Have vanwege laster, zegt de Telegraaf.

Ling eist een rectificatie nadat de voorzitter van de rvc een verklaring aflegde tegenover de supportersvereniging en de ledenraad van de Amsterdamse club, waarbij La Ling tweemaal in verband werd gebracht met omkoping.

De ex-international besloot de aantijgingen te onderzoeken en besloot vervolgens juridische stappen te ondernemen. Ten Have en medecommissaris Paul Römer gaven eerder de volgende verklaring af aan een afvaardiging van supporters: "Omkoping in de Slowaakse competitie is schering en inslag en dat ligt ten grondslag aan de afwijzing van La Ling. We kunnen het alleen niet bewijzen, omdat we geen bankafschriften hebben."

Jan Kabalt, die de zaak voor La Ling in behandeling heeft zegt het volgende: "De brief met de motivatie voor de aangifte is ook naar de heer Ten Have gestuurd. Daarin wordt hij gesommeerd om voor morgenmiddag (vandaag, red.) aan te geven dat hij de supporters van Ajax en de ledenraad zal laten weten dat de door hem gedane uitspraken over Ling onjuist zijn en geen feitelijke grondslag hebben. Ook zal hij zijn aansprakelijkheid moeten erkennen voor de eventuele schade die Ling hierdoor gaat lijden. De heer Ten Have zal dit schriftelijk moeten bevestigen."
Categorie:
Tag(s):