vrijdag, 6. mei 2011 - 11:36

Laatste operationele inzet Cougar helikopters

Utrecht

Op maandag 9 mei aanstaande worden de eerste maatregelen in het kader van de bezuinigingen op Defensie realiteit. Een deel van het materieel wordt stilgezet. Het betreft onder andere de Cougars helikopters, de tanks en de mijnenjagers.

Op 8 april jl. kondigde minister van Defensie, Hans Hillen, drastische keuzes aan om invulling te geven aan de bezuinigingsopdracht van ongeveer één miljard euro.

Naast bezuinigingen op het gebied van bestuur en bedrijfsvoering, wordt er ook fors gesneden in de militaire eenheden en het materieel. Bovendien verdwijnen er bijna 12.000 arbeidsplaatsen.

Voordat het zover is werden de Cougar helikopters gisteren voor het laatst operationeel ingezet tijdens de bevrijdingsfestival. De Koninklijke Luchtmacht vervoerde traditiegetrouw de ambassadeurs voor de vrijheid (The Partysquad & The Opposites, Moke en Waylon) naar de verschillende bevrijdingsfestivals in de provincies.

De helikopterbemanning die The Partysquad & The Opposites vervoerde, maakten hun laatste vlucht vanaf de geïmproviseerde landingsplaats in Papendorp, Utrecht terug naar de basis.

De helikopters zullen dit weekend alleen nog worden ingezet tijdens calamiteiten, zoals bijvoorbeeld grote bos- en duinbranden.
Provincie:
Tag(s):