zondag, 31. juli 2011 - 10:18

Laatste test elektrische racewagen voor Hockenheim-race

Valkenburg

Zondag 31 juli testen de studenten van de TU Delft hun prijswinnende elektrische racewagen DUT11 nog een laatste keer op de landingsbaan van voormalig vliegveld Valkenburg. Dit heeft de TU Delft bekendgemaakt.

Daarna reizen ze af naar het circuit van Hockenheim in Duitsland, waar van dinsdag 2 tot zondag 7 augustus Formula Student Germany plaatsvindt.

“De winst op Silverstone in juli geeft natuurlijk veel zelfvertrouwen, maar het veld in Duitsland is nog een stuk sterker”, vertelt teamleider Paul van Tricht. Vorig jaar wonnen de Delftse studenten ook het Duitse evenement, toen nog met een ultralichte wagen op bio-ethanol. Dit jaar is het team overgeschakeld op elektrische aandrijving.

Zware proeven
Formula Student is een ontwerp- en racewedstrijd waar wereldwijd meer dan 400 universiteiten aan meedoen. Een professionele jury beoordeelt het ontwerp en de bouwkwaliteit van de racewagens. Daarnaast moeten de bolides vier raceonderdelen —waaronder een acceleratieproef en een endurance- zo snel mogelijk afleggen.

Het DUT Racing Team bestaat uit ongeveer zestig studenten van de TU Delft. Het team doet nu voor het elfde jaar mee aan de Formula Student competitie en heeft zich intussen tot een topteam ontwikkeld.

Lichtgewicht auto
Het studententeam uit Delft is internationaal bekend om haar extreem lichte wagens. “Door de zware accupakketten is het maken van een lichte elektrisch aangedreven auto een nog grotere uitdaging dan met een brandstofmotor. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 178 kilogram, waarmee we de lichtste wagen van het veld hebben. In juli in Engeland waren we met onze elektrische aandrijving sneller dan vrijwel alle benzinewagens en zouden we overall ook die klasse verslagen hebben”, aldus Van Tricht. “Dat sterkt ons wel in de overtuiging dat de overstap naar elektrisch een goeie keus was.”
Provincie:
Tag(s):