dinsdag, 26. juli 2011 - 17:13

Lading vrachtwagen bijna 1 meter te hoog

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft tijdens een verkeerscontrole in het zuiden van het land een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kessel bekeurd omdat zijn vrachtauto te hoog was.

Hij reed op de A67 ter hoogte van Venlo met een industriële afzuiginstallatie die een hoogte veroorzaakte van 4,98 m. Een vrachtauto mag met lading niet hoger zijn 4,00 m. Naast het proces-verbaal is een rijverbod opgelegd voor dit transport. De chauffeur verklaarde dat hij ondanks de extreme hoogte toch moest gaan rijden van zijn baas.

Bij een verkeercontrole ter hoogte van de A2 bij Valkenswaard stonden zeven automobilisten gesignaleerd. Zij betaalden in totaal een bedrag van 1048,13 aan openstaande boetes. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor rijden met een ongeldig rijbewijs, inhaalverbod voor vrachtauto’s (2), verlopen APK, afvallende lading, vlinderklep (brulpijp) in vrachtauto, inhaalverbod voor breedtetransport, onnodig uitstekende delen en een openstaande laptop op het dashboard, die gedeeltelijk het zicht van de chauffeur ontnam.
Provincie:
Tag(s):