woensdag, 13. april 2011 - 18:56

LAKS: 'Minister spaart zorgleerling'

Den Haag

Het LAKS vindt het positief dat het kabinet zojuist heeft besloten de invoering van het passend onderwijs met een jaar uit te stellen. 'Zo krijgt het onderwijs meer tijd voor de monsterbezuiniging en is de zorgleerling niet meteen de dupe van een ondoordachte bezuinigingsmaatregel', aldus LAKS-voorzitter Steven de Jong

'Het kabinet kondigt aan te gaan korten op prestatiebeloning en uniforme toetsing. Hiermee gaat ambitie verloren, de zorgleerling is gelukkig wel het belangrijkste'. aldus De Jong. Het feit dat er gekort wordt op de maatschappelijke stage kan volgens het LAKS alleen betekenen dat deze wordt afgeschaft. De Jong: 'Eindelijk zal dit speeltje van de minister verleden tijd zijn. Scholen en scholieren zitten niet op deze dure en loze verplichting te wachten'.

Het LAKS vindt het onbegrijpelijk dat het tekort dat ontstaat door het uitstel van zowel de langstudeerdersboete als de bezuiniging op passend onderwijs eenzijdig wordt afgewenteld op de scholier in het voortgezet onderwijs.
Provincie:
Tag(s):