vrijdag, 13. mei 2011 - 17:31

'Lampje' loopt tegen de lamp

Den Haag

Een oplichter liep tegen de lamp toen hij donderdag 12 mei voor de vierde keer geld terug wilde vragen voor een eerder door hem gekochte lamp. 'Personeel van een supermarkt aan het Lorentzplein hield de 25-jarige Hagenaar om 19.20 uur aan', meldt de politie vrijdag.

Na een reeks lampenruilacties zette een man zichzelf onbedoeld met een 'kapotte' lamp in de schijnwerpers. De baliemedewerkster herkende de verdachte, nadat het hem eerder gelukt was om de meerdere ruilacties in scéne te zetten.

Ruilactie
Begin mei deed de man boodschappen bij een van de supermarkten. Eén van de artikelen in zijn winkelwagen betrof een LED lamp. Na zijn aankopen ging de Hagenaar naar een andere winkel om het artikel daar te ruilen. Hij kreeg daarbij niet alleen zijn geld, maar ook de bon terug.

Vier lampen, één bon
Met hetzelfde verhaal en één bon lukte het de Hagenaar om vier kapotte lampen te ruilen bij verschillende vestigingen van de winkelketen. Totdat de man tegen de lamp liep: hij werd herkend door een van de baliemedewerksters.

Zij alarmeerde haar collega's, samen hielden zij de man aan en droegen hem over aan de politie. en konden zo de man aanhouden en overdragen aan de politie. De man is meegenomen voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):